A tealevél-olvasás
A jóslásnak ez a módja könnyen elsajátítható. A legjobb eredményeket a kínai szálas teák forrázott leveleivel érhetjük el. A szűrő nélküli kancsóból a teát széles szájú, keskeny aljú csészébe öntjük. Csak a fehér, minta nélküli edények jók a célra, a minta zavarhatja az értelmezést. A jóslásért folyamodó leissza a tea javát, és némi folyadékot hagy a csészében, hogy az ugyancsak benne lévő leveleket megforgathassuk. Ha ez megtörtént, kérjük meg az illetőt, hogy fogja meg a csészét a fülénél, és az óramutató járásával azonos irányban, lassan, óvatosan forgassa meg háromszor. Így a maradék, kevéske tea a leveleket a csésze belső falához tapasztja. Ezután a csészét fejjel lefelé a csészaaljra kell raknia. A felfordított csészét most a jóslást végző személy veszi kézbe, és nekikezdhet a jövendölésnek, amelynek lényege a csésze aljára és oldalára tapadt levélalakzatok értelmezése.
|